top of page

 

"I fire år hadde kokk og storsanker Tommy Østhagen vært på jakt. Hver høst våknet håpet i takt med en ny soppsesong.

Han håpet ikke bare å finne mengder av "skogens gull", kantarellen, eller andre populære sopparter, som for eksempel steinsopp – universalsoppen som finnes i mange land og som restauranter gjerne vil tilby gjestene sine.

Det som virkelig lokket, var det han kaller «keiseren» i soppens verden: kransmusserong."

Utdrag fra Denne soppen er verdt 15.000 kroner kiloen, NRK

 

"Antagelig den mest omfattende og systematiske soppkokeboken som noensinne er publisert. Bokens virkelige styrke er at den er skrevet av to soppentusiaster, som begge er dyktige formidlere."      

Lene Johansen, redaktør Sopp og nyttevekster.

 

"Høsten 2018 plukket Tommy og jeg over 200 kg steinsopp på en kveld og en kort dag. Det ble en full Tesla og mange medieoppslag. Alle elsker steinsopp, med god grunn. Men i jakten på steinsoppen gikk vi forbi et vell av andre sopper, i alle slags farger og former. Hva er det med dem? Hvorfor lar vi disse stå? Hvorfor plukker vi så få arter? Det er ikke så mange år siden Kyst-Norge tok opp torsken og kastet resten av fangsten tilbake på havet. I dag er «ufesken» delikatesser. Er vi ved starten av noe tilsvarende i soppens verden? Det bestemte vi oss for å undersøke, og SpiSopp er resultatet."

Pål Karlsen og Tommy Østhagen

 

Liker du sopp? Vil du lage mer soppmat?

Denne boken viser deg hvordan du kan ta i bruk soppens rike verden av farger, former og fine smaker på måter du aldri før har tenkt. Sopp på kjøkkenet er mye mer enn stuing og stekte kantareller. En verden av farger, former og fine smaker på måter du aldri før har tenkt. 

 

Velkommen til SpiSopp!

 

 

SpiSopp. 200 sopper du må smake før du dør

SKU: 9788269199703
kr 399,00Pris
  • Av Pål Karlsen og Tommy Østhagen 

     

    Format: Innbundet

    Utgivelsesår: 2020

    ISBN 978-82-691997-0-3

bottom of page