top of page
Søk

Forfatterdebuterer som 91-åring: – Jeg kjøper en bok hver dag!

Oppdatert: 26. sep.

Endelig er ´Å bli eldre – uten depresjon´ av Erik Wibe på plass i bokhandler over hele landet. Dette er en av de større utgivelsene på Kolofon i 2024, med flere lanseringsarrangementer og offensiv annonsering i ulike media. Energien og pågangsmotet til Wibe stiller de fleste på en tredjedel av hans alder i skyggen, og det har vært en sann fornøyelse å samarbeide med forfatteren inn mot publiseringen.


Boken er et resultat av levd erfaring og en hyllest til alderdommen. Her deler Wibe sin kunnskap og erfaring for å hjelpe andre som navigerer i samme livsfase, samt gi yngre generasjoner en forsmak på hva som venter: ´forhåpentligvis mange år fylt med visdom, glede og nye muligheter´, som baksideteksten beskriver forfatterens ønske.


«Å bli eldre» mangler heller ikke gode selvopplevde historier fra Wibes penn. Vi kan love en livlig leseopplevelse fra start til slutt.


Mandag 16. september kl. 16 kan du forresten treffe Erik på Litteraturhuset i Oslo. Da vanker det bokbad i regi av oss på Kolofon forlag. Her er det bare å møte opp.


Erik Wibe. Tømmerhugger, tennisspiller, skogtekniker, fabrikkeier, forretningsmann og nå forfatter.


I forkant av opptredenen i Oslos litterære storstue, har vi fått sneket inn noen kvikke spørsmål til Wibe.


– Hva er aller best med å ha fylt 91 år?

«Det jeg liker best, er at jeg kan komme og gå som det passer meg. Alle aksepterer at jeg forlater selskapet. Jeg sitter også på mange tabber og feilvurderinger som jeg har gjort gjennom et langt liv. Dette har jeg lært av, og jeg gjør ikke disse tabbene igjen.»

 

– På baksiden av boken lister du opp noen av historiene leserne kan glede seg til. Hvilken er din favoritt, og hvorfor?

«Jeg håper selvsagt at leseren kan dra på smilebåndet av noen av historiene. Men noe er også alvor, som kapittelet jeg skriver om flytting. Gamle bør flytte i mindre leiligheter så tidlig som mulig. Sentralt med heis og naboer. Her er det enorme beløp å spare for samfunnet. Og de som flytter får delta mer i livet.»

 

«Og få bort kontanter! Det har jeg skrevet mye om. Kontanter er verktøyet til kriminelle, og kontanter skaper enorm frustrasjon og utgifter for så å si all forretningsdrift.»

 

– Har du noen litterære forbilder, Erik?

«Ja, jeg har svært mange litterære forbilder. Jeg er antakelig den største kunden hos Ark – jeg kjøper en bok hver dag! Alt jeg leser har verdi for meg! I selv de dårligste bøker kan man finne gullkorn. Spesielt liker jeg Omre, Ambjørnsen, Prøysen og Kielland.»

 

– Du publiserer også boken din i engelsk språkdrakt med tittelen «Getting older». Kan du fortelle kort om prosessen rundt oversetting og målgruppetenking her?

«Getting older blir trykket opp i et mindre opplag. Målområdet er engelskspråklige i Norge. Jeg opplever stadig at man kjøper en norsk bok som man ønsker å gi i gave på engelsk til en utenlandsk venn. Målgruppen er nærmest uendelig. Jeg ramser opp: gamle som unge, sykehus, biblioteker, sykehjem og treningsstudioer.»

 

«Et annet mål med boken min er språkopplæring. De som driver med språkopplæring, burde kjøpe boken både på norsk og engelsk. Flere har allerede gjort det. Boken er også aktuell som firmagave, da mye av innholdet er virkelig relevant for helsesektoren, trening og læring.»

 

«Ved salg til utlandet må boken skrives noe om. Det er et stort marked for alt det norske på grunn av atletene Ingebrigtsen, Ruud, Warholm og Rooth, og Jon Fosse ble jo nylig tildelt Nobelprisen i litteratur. Og ikke minst har alle skandalene i Kongehuset satt Norge grundig på kartet …» avslutter Erik Wibe.


´Å bli eldre – uten depresjon´ handler du enkelt via kjøpsknappen under.

















2 Comments


logicaltranshope
5 dager siden

The physician letter of recommendation sample on this site https://residencypersonalstatements.net/physician-letter-of-recommendation-sample/ was incredibly helpful! It was detailed, professional, and covered all the points I was missing in my original draft. It really helped me understand what residency programs are looking for in a recommendation.

Like

I used https://www.dnpcapstoneproject.com/examples-of-dnp-capstone-projects/ a lot when I was preparing for my DNP capstone project, and it saved me so much time. There’s just so much useful info in one place. From project examples to expert advice, I found everything I needed to feel confident about my own work. If you’re in the DNP program, this site is definitely worth checking out!

Like
bottom of page